მცირე მყივანა არწივი – Lesser spotted eagle (Aquila Pomarina)

11

გაიცანით კრწანისის ტყეპარკის მობინადრე ფრინველი მცირე მყივანა არწივი – Lesser spotted eagle (Aquila Pomarina)  – ველური ბუნების ეროვნული სააგენტო აგრძელებს საინტერესო მასალების გამოქვეყნებას საქართველოს ფაუნის შესახებ:

სხეულის სიგრძე: 55-65სმ, ფრთების შლილი: 143-168სმ. დამახასიათებელია სხეულის მუქი მურა შეფერილობა. ახალგაზრდა ფრინველი შედარებით მუქია. საშუალო და დიდი მფარავების ბოლოში აქვს თეთრი ლაქები.

ბუდეს ხმელი ტოტებისგან იკეთებს ხეზე. აპრილის მეორე ნახევარში დებს 2 კვერცხს. საინკუბაციო პერიოდი 38- 40 დღე გრძელდება. მართვეს გამოჩეკიდან 50- 58 დღის შემდეგ შეუძლია ფრენა, გამრავლებას კი 3 წლიდან იწყებს.

მისი ჰაბიტატია ბარის ტყეები

IUCN-ის სტატუსი: LC

კომენტარები